Elza Lotte

LOT Theater & Trainingen

LOT Theater
Mijn allereerste theaterles. Ik kan me het nog zo goed herinneren: de zwarte zaal, de andere kinderen, de juf en de spanning die ik voelde toen ik voor het eerst mocht acteren. Het was fantastisch! Toen was theater nog het verkleden en samen plezier maken. Later leerde ik over spelvormen, theaterschrijvers en het 'echte optreden'. Het plezier is altijd gebleven. Ik hoop dat mijn leerlingen ook terugkijken op een mooie herinnering.

Ik bied die mooie herinnering: de theaterles in een vertrouwde omgeving, waarin je écht jezelf mag zijn en ontwikkelen.

Inmiddels heb ik elke leeftijd wel een keer lesgegeven, maar ook bijzondere doelgroepen: jongeren die net in Nederland kwamen wonen, kinderen op Curaçao, Speciaal Onderwijs en een samenwerking met Stichting Zwerfjongeren Apeldoorn. 

In het hier en nu zijn, kijken naar de ander, plezier en ontwikkeling. Dat is de kracht van een goede theaterles.

En dát is mijn kracht.

Tijdens het maakproces van mijn voorstellingen vind ik het belangrijk dat mijn spelers zich kunnen ontwikkelen en dat zij zelf de rol die zij spelen ontdekken. Een fijne en vertrouwde werksfeer is daar belangrijk voor, alleen dan maak je de voorstelling echt samen.

De voorstellingen hebben een boodschap en ik ben altijd op zoek naar het rauwe randje. Naar het theater gaan mag ontspannend zijn, maar het hoeft zeker niet 'simpel'. Het doel is om het publiek naar huis te laten gaan met een gedachte en stof tot nadenken. 

Interesse in een knallende workshop en/of lessenreeks? Ik geef les op een door jou gekozen locatie of in de Proeflokalen te Zutphen. Of zullen we samen een voorstelling maken?

Neem contact op!

Hieronder een greep uit voorstellingen die ik zelf maakte, regisseerde en/of speelde:
 
E-mailen
Bellen
Instagram
LinkedIn